Fondue-ul poate fi tehnica excelentă care să ne ajute să preparăm ceva simplu, dar extrem de gustos şi sănătos atât pentru noi, cât şi pentru cei dragi. Fie că alegem fructe proaspete, brânză delicioasă sau carne fragedă preparate cu ajutorul fondue-ului, ele pot fi gustarea pe care o aşteptam în ultimul timp.
Fondue-ul de brânză
Fondue-ul de brânză
constă într-o combinaţie de brânzeturi, vin şi condimente. Pentru
pregătirea vasului, ungem în interior cu jumătate de căţel de usturoi.
Apoi adăugăm vin alb, brânză şi, opţional, lichior de cireşe.
În timpul încălzirii, compoziţia se va amesteca încontinuu, în vasul special (numit "caquelon"). Atunci când este gata, putem servi luând cubuleţe de pâine, cu o furculiţă specială, înmuindu-le în amestecul fierbinte.
Amestecul fondue de brânză ar trebui menţinut suficient de cald încât să fie moale, lichid, dar să nu fie atât de fierbinte încât să ardă.
Tips: Dacă această temperatură este menţinută până când fondue-ul este gata, se va crea o crustă subţire de brânză prăjită la fundul vasului caquelon. Această metodă se numeşte "la religieuse", în franceză însemnând "călugariţa".
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.