Ne place pâinea aburindă,
abia scoasă din cuptor, care să ne înnebunească toate simţurile. De
cele mai multe ori, ne simţim din nou copii atunci când rupem zdravăn un
colţ de pâine fierbiente pentru a ne potoli pofta.
Ce este mai bun şi mai gustos ca pâinea făcută în casă, frământată odinioară de bunicile noastre, atât de delicioasă, încât o mâncam înainte să ne aşezăm la masă.
Astăzi, o pâine cu fructe uscate este deliciul căruia nu i-am putut rezista, aşa că împart şi cu voi această reţetă extrem de sănătoasă:
Pâine cu fructe uscate
Ingrediente:
450ml de lapte bătut
100g fulgi de ovăz
100g de stafide
200g făină
200g făină integrală
100g zahăr
50g de curmale uscate
25g unt
3-4 linguri de zahăr brun
1 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Amestecăm fulgii de ovăz cu untul într-un
robot de bucătărie, adăugăm făina, bicarbonatul, zahărul, coaja de
citrice, stafidele, curmalele și mirodeniile. Între timp, încingem
cuptorul la 180° C.
Turnăm deasupra laptele bătut și
amestecăm repede. Apoi răsturnăm toată compoziția pe o suprafață
acoperită cu făină și frământăm cu mâna.
Punem aluatul pe o tavă cu făină, iar
peste aluat zahărul brun. Coacem 35-40 de minute, până când pâinea e
rumenă și are suprafața crocantă.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.