Cu siguranţă, profiterolul este iubit de foarte mulţi dintre noi! Compoziţia cremoasă, care ni se topeşte în gură, extrem de gustoasă, face ca acest desert să fie atât de îndrăgit!
Profiterol aromat
Ingrediente:
12 gogoșele mici pentru profiterol
1 plic praf de budincă de vanilie
450 ml lapte
70 g zahăr
100 g ciocolată amăruie
100 g ciocolată cu lapte
2 banane
Mod de preparare:
1. Preparăm budinca de vanilie din praful
din plic și 300 ml lapte, conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi
lăsăm să se răcorească și umplem gogoșelele de profiterol.
2. Preparăm glazura de ciocolată: pasăm
bananele cu mixerul, şi încălzim laptele. Într-un alt vas, topim
zahărul, amestecând, până se caramelizează ușor, apoi turnăm laptele și
batem cu telul.
3. Într-un alt vas, rupem bucăți ambele
sortimente de ciocolată și turnăm deasupra compoziția de caramel,
adăugăm bananele pasate și mixăm totul.
4. La final, așezăm gogoșelele de profiterol pe un platou și turnăm deasupra sos de ciocolată.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.