Ne dorim să mâncăm sau să preparăm pentru cei dragi ceva dulce?
Ne putem îndeplini pofta pregătind o ruladă cu căpşuni şi bezea delicioasă, ideală pentru un început de săptămână friguros!
Ruladă cu căpşuni şi bezea
Ingrediente:
4 albuşuri
200g zahăr pudră
200g cremă de lămâie
10 căpşuni, curăţate şi tăiate bucăţele
100 g ciocolată neagră topită
sare
Mod de preparare:
1. În primul rând, încingem cuptorul la 180°C şi tapetăm cu hârtie pentru copt o tavă de aproximativ 23cm x 30cm).
2. Batem albuşurile cu ciocolata neagră
şi cu un strop de sare până capătă consistenţă, adăugăm zahărul,
amestecând continuu, până ce devine tare şi lucios.
3. Turnăm un strat egal în tavă şi lăsăm la cuptor 15 minute, până ce devine crocant pe margini.
4. Răsturnăm bezeaua pe o hârtie pentru
copt. Deasupra întindem crema de lămâie, apoi batem frişca şi o aşezăm
deasupra stratului de cremă de lămâie.
5. Adăugăm bucăţi de căpşuni, peste bezea, pe lungime, apoi introducem rulada la cuptor până capătă o culoare frumoasă.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.