Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Pizza delicioasa de post

Postul este o strategie simplă, prin care "spălăm" organismul de reziduuri. Dacă ne dorim o sănătate de fier, potem urma o cură de detoxifiere a corpului prin abţinerea de la anumite alimente. Totuşi, postul este sănătos dacă nu se transformă într-o dietă foarte severă, din care să lipsească alimentele importante pentru vigoarea organismului.
 
În perioada postului, trebuie să avem în vedere aportul mai scăzut de proteine, determinat de lipsa alimentelor de origine animală. Proteinele joacă un rol major în construcţia celulară, în procesul de constituire a acizilor nucleici, în producerea hormonilor şi a neuromediatorilor şi sunt o sursă importantă de energie.

Prin urmare, dieta noastră zilnică trebuie să conţină, în această perioadă, proteine vegetale, glucide (din fructe, cereale integrale) şi grăsimi de origine vegetală. De asemenea, nu trebuie să ne lipsească vitaminele şi mineralele din legume (rădăcinoase) şi fructe de sezon.
 
                                                                               Pizza de post
 
Ingrediente:
  • 250 g făină albă
  • sare
  • 20 gr drojdie
  • 2 linguriţe zahăr
  • cimbru
  • 20 gr susan
  • ulei de măsline
  • jumătate de ardei verde
  • jumătate de ardei capia roşu
  • 100 g măsline
  • 1 ceapă mare
 
Mod de preparare
  1. Puneţi făina şi o linguriţă de sare într-un castron. Se amestecă drojdia cu făina, apoi se adaugă zahăr şi puţină apă caldă. Frâmântaţi pentru a obţine un aluat iniţial. Ţineţi aluatul acoperit pentru 10 minute.
  2. Se adaugă 2 linguri ulei şi se frâmântă aluatul bine, peste care se toarnă apă caldă. Coca nu trebuie să fie umedă sau lipicioasă. Faceţi o minge din cocă şi lasaţi-o într-un loc cald pentru 40 de minute.
  3. Amestecaţi toate ingredientele în aluat şi frământaţi cu măinile până se obţine un aluat ferm pentru pizza;
  4. Încălziţi cuptorul la 180 de grade celsius.
  5. Puneţi uleiul într-o tigaie la foc mediu, prăjiţi susanul, astfel încât acesta să devină auriu-maroniu. Se amestecă cu cimbru şi ulei de măsline.
  6. Împrăştiaţi susanul, cimbrul, măslinele, ardeii şi ceapa peste blatul de pizza.
  7. Ţineţi la cuptor pentru 10-15 minute. Aşteptaţi până când pâinea devine aurie.
     
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO