Merele sunt bogate în
fibre și alte substanțe care reglează tranzitul intestinal și mențin
senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Studiile arată că un flavonoid descoperit în compoziția mărului, cunoscut sub numele de florizină,
protejează femeile aflate la menopauză de osteoporoză prin creșterea
densității osoase. În plus, merele conțin bor, un alt element important
pentru menținerea oaselor sănătoase.
Un măr pe zi ține
departe mai multe tipuri de cancer, potrivit cercetărilor efectuate de-a
lungul timpului. În coaja mărului se găsesc mai mulți compuși care au o activitate puternică împotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau sân.
Un consum constant de fructe bogate în fibre,
precum mere, protejează organismul de Parkinson, o afecțiune
caracterizată prin descompunerea celulelor nervoase ale creierului
producătoare de dopamină (substanță care transmite informația între
neuronii creierului).
Plăcintă cu mere şi nucă de cocos
Pentru blat:
4 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri făină
4 linguri nucă de cocos
un praf de copt
sare
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
1 kg de mere rase
150 g unt
un praf de budincă de caramel
130 ml apă
8 g gelatină + 3 linguri de zahăr + 5 linguri de apă
4 linguri de suc de lămâie
vanilie
1 baton scorțişoară
9 linguri de zahăr
Pentru glazură:
ciocolată menaj
unt
Mod de preparare:
Mixăm ouăle cca 5 minute cu zahărul
simplu şi cu cel vanilat. Cernem făina şi praful de copt, apoi le
amestecăm de sus în jos, iar la sfârşit adăugă nuca de cocos. Punem
amestecul într-o tavă şi băgăm la cuptor preţ de 15 minute. După cele 15
minute, îl scoatem afară şi lăsăm la răcit.
Răzuim merele. Într-o oală turnăm apa,
zahărul şi budinca, pe care le amestecăm şi le punem la fiert. Adăugăm
şi merele rase amestecate cu sucul de lămâie, scorţişoara şi untul. După
ce a început să fiarbă, mai ţinem la foc mic încă 5 minute. Le lăsăm la
răcit şi apoi adăugăm gelatina (se amestecă cu 3 linguri de zahăr şi 5
de apă), esenţa de vanilie şi batonul de scorțişoară.
Această umplutură o punem peste blat, deasupra ciocolata şi zahărul vanilat.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.