Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tocană de cartofi dulci și carne tocată de vită

'' Cartofii dulci au mai multe proprietăţi nutriţionale decât cartofii obişnuiţi, aşa că foloseşte-i mai des în pregătirea garniturilor.''


Ingrediente

1 lingură ulei de floarea-soarelui
1 ceapă mare, tocată
1 morcov mare, tocat
1 tulpină de țelină Apio, feliată
500g carne slabă de vită, tocată
1 lingură piure de tomate
1 lingură de ketchup
400g de roșii tocate, din conservă
450g de cartofi dulci, fără coajă, tăiați în bucăți mari
câteva crenguțe de cimbru
1 frunză de dafin
1 mână de pătrunjel, tocat
varză creață, pentru servit

Mod de preparare


1. Încinge uleiul într-o cratiță mare, adaugă ceapa, morcovul și țelina și sotează-le 10 minute, până se înmoaie. Adaugă carnea și las-o pe foc până se rumenește uniform.
 
2. Adaugă piureul de roșii, amestecă, apoi pune ketchupul, roșiile, cartofii dulci, ierburile aromate și 1 cană cu apă. Asezonează și fierbe la foc mic 40-50 de minute, până se înmoaie cartofii, amestecând de câteva ori pentru a se pătrunde uniform. Îndepărtează frunza de dafin, presară pătrunjelul tocat și servește cu varză creață.
 
3. V.N. per porție: 68 kilocalorii, 29g proteine, 13g grăsimi, 5g grăsimi saturate, 35g carbohidrați, 6g fibre, 17g zahăr, 0,6g sare

 Reţetă cu timp de pregătire:1 ora 20 minute
 Portii:6
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO