Ingrediente
1 lingură ulei de floarea-soarelui1 ceapă mare, tocată
1 morcov mare, tocat
1 tulpină de țelină Apio, feliată
500g carne slabă de vită, tocată
1 lingură piure de tomate
1 lingură de ketchup
400g de roșii tocate, din conservă
450g de cartofi dulci, fără coajă, tăiați în bucăți mari
câteva crenguțe de cimbru
1 frunză de dafin
1 mână de pătrunjel, tocat
varză creață, pentru servit
Mod de preparare
1. Încinge uleiul într-o cratiță mare, adaugă ceapa, morcovul și țelina și sotează-le 10 minute, până se înmoaie. Adaugă carnea și las-o pe foc până se rumenește uniform.
2. Adaugă piureul de roșii,
amestecă,
apoi pune ketchupul, roșiile, cartofii dulci, ierburile aromate și 1
cană cu apă. Asezonează și fierbe la foc mic 40-50 de minute, până se
înmoaie cartofii, amestecând de câteva ori pentru a se pătrunde uniform.
Îndepărtează frunza
de dafin, presară pătrunjelul tocat și servește cu varză creață.
3. V.N. per porție: 68 kilocalorii, 29g proteine, 13g grăsimi,
5g grăsimi saturate, 35g carbohidrați, 6g fibre, 17g zahăr, 0,6g sare
Reţetă cu timp de pregătire:1 ora 20 minute
Portii:6
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.