Ingrediente
2 linguri ulei de floarea-soarelui1 ceapă, tocată mărunt
½ linguriță de măciș măcinat (poți folosi nucșoară)
500g carne tocată de vită
100g de merișoare uscate
1 gălbenuș
sos de merișoare, pentru servit (opțional)
Mod de preparare
1. Încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o crăticioară. Adaugă ceapa și soteaz-o până se înmoaie, pune măcișul și mai amestecă 1 minut. Lasă să se răcească.
2. Pune carnea tocată într-un
castron împreună cu ceapa, merișoarele, gălbenușul și asezonează.
Amestecă bine cu mâinile, apoi formează chiftele de mărimea unei nuci.
3. Încinge cuptorul la 200°C/gaz 6.
Toarnă uleiul rămas într-o tavă și tăvălește bine chiftelele prin el.
Dă-le la cuptor 20 de minute, până se pătrund. Servește cu sos fierbinte
de merișoare.
4. V.N. per porție: 69 kilocalorii, 4g proteine, 4g grăsimi,
2g grăsimi saturate, 3g carbohidrați, 0g fibre, 3g zahăr,
0g sare
Reţetă cu timp de pregătire: 35 minute
Portii: 25
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.