''Muşchiul de vită este unul dintre cele mai rafinate tipuri de carne, aşa că foloseşte-l pentru ocazii speciale
Ingrediente
2 linguri boabe mixte de piper2 linguri boabe de muștar
2 lingurițe semințe de fenicul
1 mușchi de vită de 1,5kg
2 linguri ulei de măsline
1 lingură de muștar cu boabe
3 cepe roșii, feliate grosier
câteva frunze de cimbru, pentru servit (opțional)
PENTRU SOS
2 linguri ulei de măsline
1½-2 linguri de amidon
2 cuburi de supă de vită bio
3-4 linguri jeleu de coacăze
400ml vin roșu
Mod de preparare
- 1. Cu până la 2 zile înainte, zdrobește într-un mojar boabele de piper, de muștar și semințele de fenicul. Unge mușchiul de vită cu muștar și tăvălește-l prin amestecul de condimente zdrobite. Acoperă cu folie și dă la rece.
- 2. Cu 2 ore înainte să-l dai la cuptor, scoate mușchiul din frigider și lasă-l să ajungă la temperatura camerei.
- 3. ajungă la temperatura camerei. 3 Încălzește cuptorul la 200ºC/gaz 6. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și rumenește carnea de jur împrejur, asezonând-o cu puțină sare. Într-o tavă, pune feliile de ceapă pentru a forma un pat pe care se așază mușchiul de vită. Dă la cuptor 20 de minute pentru carne în sânge, 25 de minute pentru friptură făcută mediu și 35 de minute pentru cea bine făcută.
- 4. Scoate carnea din tavă și las-o să se odihnească pe un platou. Acoper-o cu folie de aluminiu pentru a o menține caldă. Așază pe aragaz tava cu ceapa și zeama lăsată de carne. Adaugă uleiul, amidonul, cuburile de supă, jeleul de coacăze și 400ml de apă clocotită. Amestecă bine și lasă să fiarbă timp de 15 minute, până scade puțin. Asezonează și trece sosul printr-o strecurătoare, îndepărtând ceapa. Servește mușchiul de vită feliat și presărat cu frunze de cimbru, alături de sos.
- 5. V.N. per porție: 544 kilocalorii, 54g proteine, 16g carbohidrați, 26g grăsimi, 9g grăsimi saturate, 1g fibre, 8g zahăr, 1,4g sare
Portii: 6
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.