Ingrediente
400g carne slabă de vită, tocată1 cub concentrat de vită pentru supă
50g de făină
2 linguri de sos Worcestershire
140g de mazăre congelată
450g piure de cartofi rămas
2 ouă bătute
85g de pesmet
ulei, pentru prăjit
fasole gătită în sos tomat, pentru servit
Mod de preparare
- 1. Se încinge o tigaie mare. Se călește carnea fără ulei până se rumenește, fărâmițând-o cu o furculiță. Se sfărâmă deasupra cubul de concentrat, se presară o lingură de făină și se amestecă bine. Se adaugă sosul Worcestershire și mazărea.
- 2. Se răstoarnă amestecul într-un bol și se lasă să se răcească un pic, înainte de a adăuga piureul. Se modelează șase chiftele. Se presară cu făina rămasă, apoi se dau prin ou bătut și prin pesmet. Se lasă să se odihnească cel puțin 10 minute, chiar mai mult dacă dispui de timp.
- 3. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se prăjesc chiftelele trei-patru minute pe fiecare parte, până prind o culoare auriu-maronie. Se scurg de ulei pe un șervet de bucătărie. Se condimentează cu un pic de sare și se servesc cu fasole.
Portii ; 8
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.