Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Croissante cu branza de vaci


Croissantele acestea sunt ca niste mici bucurii la ceai... 

Ingrediente :

  1. 300gr branza de vaci dulce;
  2. 180ml ulei vegetal;
  3. 180ml lapte;
  4. 100gr zahar;
  5. 2 pliculete cu praf de copt;
  6. 1 pliculet cu zahar vanilat;
  7. 600gr faina;
  8. un varf de cutit cu sare;
  9. un galbenus de ou;
  10. la dorinta.mai puteti adauga coaja de lamiie ,scortisoara.
 Timp Preparare : 1 ora 30 minute

Descriere :

Facem aluatul. Incepem cu cernutul fainii, adaugam praful de copt, zaharul vanilat si zaharul.Acum e momentul sa puneti,daca doriti, coaja razuita de lamiie sau scortisoara.Amestecam bine.
 
Adaugam laptele, brinza de vaci si uleiul.Framantam aluatul.Va straduiti sa nu-l framintati prea mult,deoarece devine aluatul prea lipicios.Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati-l sa se odihneasca.
 
 
 Cat timp ve-ti face croissantele,puneti cuptorul sa se incalzeasca la 180C.
Intindeti foaie rotunda de aluat cu grosimea de 3-4mm.
Din foaie taiem triunghiuri.
Triunghiurile le rotim de la baza spre virf.Le aranjam pe tava acoperita cu foaie de pergament, si le lasam pe 15-20 minute sa creasca.

 Dupa 20 minute,dam croissantele cu galbenus de ou ,folosind o perie.Apoi le dam la cuptor pe 20-25 minute.Dupa ce sunt gata, le scoatem de pe tava si le lasam sa se raceasca.

 Pofta Buna!!!

 Bucurati-va de ele.....

 



SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO