Croissantele acestea sunt ca niste mici bucurii la ceai...
Ingrediente :
- 300gr branza de vaci dulce;
- 180ml ulei vegetal;
- 180ml lapte;
- 100gr zahar;
- 2 pliculete cu praf de copt;
- 1 pliculet cu zahar vanilat;
- 600gr faina;
- un varf de cutit cu sare;
- un galbenus de ou;
- la dorinta.mai puteti adauga coaja de lamiie ,scortisoara.
Descriere :
Facem aluatul. Incepem cu cernutul fainii, adaugam praful de copt,
zaharul vanilat si zaharul.Acum e momentul sa puneti,daca doriti, coaja
razuita de lamiie sau scortisoara.Amestecam bine.
Adaugam laptele, brinza de vaci si uleiul.Framantam aluatul.Va
straduiti sa nu-l framintati prea mult,deoarece devine aluatul prea
lipicios.Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati-l sa se odihneasca.
Cat timp ve-ti face croissantele,puneti cuptorul sa se incalzeasca la
180C.
Intindeti foaie rotunda de aluat cu grosimea de 3-4mm.
Din foaie taiem triunghiuri.
Triunghiurile le rotim de la baza spre virf.Le aranjam pe tava acoperita cu foaie de pergament, si le lasam pe 15-20 minute sa creasca.
Dupa 20 minute,dam croissantele cu galbenus de ou ,folosind o perie.Apoi le dam la cuptor pe 20-25 minute.Dupa ce sunt gata, le scoatem de pe tava si le lasam sa se raceasca.
Intindeti foaie rotunda de aluat cu grosimea de 3-4mm.
Din foaie taiem triunghiuri.
Triunghiurile le rotim de la baza spre virf.Le aranjam pe tava acoperita cu foaie de pergament, si le lasam pe 15-20 minute sa creasca.
Dupa 20 minute,dam croissantele cu galbenus de ou ,folosind o perie.Apoi le dam la cuptor pe 20-25 minute.Dupa ce sunt gata, le scoatem de pe tava si le lasam sa se raceasca.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.