Trebuie să ne formăm să avem obiceiuri alimentare sănătoase.
Dacă nu suntem atenţi şi nu ne prea pasă ce şi cum mâncăm, ne expunem
la numeroase riscuri. De trei decenii, cazurile de obezitate au crescut
alarmant. Cu toate riscurile pe care excesul de greutate le atrage,
inclusiv apariţia diabetului şi a bolilor cardiovasculare. Cauzele sunt
multiple: ritmul de viaţă, imensa diversitate a produselor alimentare
aflate pe piaţă, anturajul. Tocmai de aceea, cum niciodată nu este prea
târziu, ar fi bine să ne gândim dacă ne pasă de sănătatea noastră! O
idee de reţetă sănătoasă, cu ingrediente naturale este celebrul gulaş unguresc:
Gulaş unguresc
Ingrediente:
600 g carne de vită
1 păstârnac tăiat cubuleţe
2-3 cartofi medii tăiaţi cubuleţe
2 roşii medii curăţate de coajă şi tăiate
2 ardei verzi tăiaţi felii subţiri
1-2 morcovi tăiaţi cubuleţe
100 g fasole roşie
2 căţei de usturoi
2 cepe tocate
1 linguriţă seminţe de chimen măcinate
1 frunză de dafin
2 linguri ulei
sare
piper
Metoda de prepare
Punem uleiul într-o cratiţă la încălzit,
adăugăm ceapa şi lăsăm să fiarbă înăbuşit până devine aurie. Punem
bucăţile de carne de vită, se sotăm până ce capătă o culoare
maroniu-aurie. Adăugăm usturoiul, chimenul, sarea, piperul, foaia de
dafin, apa (cât să acopere conţinutul), apoi lăsăm să fiarbă la foc mic.
Când carnea e pe jumătate fiartă
(aproximativ 1,5 ore), punem bucăţile de morcovi, păstârnacul, cartofii,
frunzele de ţelină şi adăugăm 2-3 ceşti de apă. Când mâncarea este
aproape gata, adăugăm roşiile, fasolea şi ardeii, lăsăm să dea în clocot
până când toate ingredientele îşi împrumtă din arome şi gust.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.