Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Gulas unguresc

Trebuie să ne formăm să avem obiceiuri alimentare sănătoase. Dacă nu suntem atenţi şi nu ne prea pasă ce şi cum mâncăm, ne expunem la numeroase riscuri. De trei decenii, cazurile de obezitate au crescut alarmant. Cu toate riscurile pe care excesul de greutate le atrage, inclusiv apariţia diabetului şi a bolilor cardiovasculare. Cauzele sunt multiple: ritmul de viaţă, imensa diversitate a produselor alimentare aflate pe piaţă, anturajul. Tocmai de aceea, cum niciodată nu este prea târziu, ar fi bine să ne gândim dacă ne pasă de sănătatea noastră! O idee de reţetă sănătoasă, cu ingrediente naturale este celebrul gulaş unguresc:
 
                                                                 
  Gulaş unguresc
Ingrediente:
600 g carne de vită
1 păstârnac tăiat cubuleţe
2-3 cartofi medii tăiaţi cubuleţe
2 roşii medii curăţate de coajă şi tăiate
2 ardei verzi tăiaţi felii subţiri
1-2 morcovi tăiaţi cubuleţe
100 g fasole roşie
2 căţei de usturoi
2 cepe tocate
1 linguriţă seminţe de chimen măcinate
1 frunză de dafin
2 linguri ulei
sare
piper
 
Metoda de prepare
Punem uleiul într-o cratiţă la încălzit, adăugăm ceapa şi lăsăm să fiarbă înăbuşit până devine aurie. Punem bucăţile de carne de vită, se sotăm până ce capătă o culoare maroniu-aurie. Adăugăm usturoiul, chimenul, sarea, piperul, foaia de dafin, apa (cât să acopere conţinutul), apoi lăsăm să fiarbă la foc mic.gulas
Când carnea e pe jumătate fiartă (aproximativ 1,5 ore), punem bucăţile de morcovi, păstârnacul, cartofii, frunzele de ţelină şi adăugăm 2-3 ceşti de apă. Când mâncarea este aproape gata, adăugăm roşiile, fasolea şi ardeii, lăsăm să dea în clocot până când toate ingredientele îşi împrumtă din arome şi gust.
 
Poftă bună!
 
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO