Ne place să mâncăm sănătos, gustos,
iar, dacă se poate, cât mai mult! Cu cât ingredientele folosite la
realizarea reţetei preferate sunt mai interesante, mai diversificate, cu
atât aromele îmbietoare cresc. Mai ales când vine vorba de mere sau cartofi dulci,
apetitul nostru culinar creşte considerabil! De ce? Simplu! Dată fiind
combinaţia dintre un fruct şi o legumă, benefiicile sunt tot mai multe
şi mai favorabile organismului uman.
Cartofi dulci cu mere
Ingrediente:
-
1 kg cartofi dulci (curăţaţi şi tăiaţi în felii groase pe lungime )
-
2 linguri ulei de măsline
-
sare
-
2 linguri unt nesărat
-
1 măr mare roşu sau verde (curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat în 16 felii)
-
1 lingură de salvie proaspătă (tocată)
-
1 linguriţă zeamă de lămâie
-
1 linguriţă sirop de arţar
Mod de preparare:
1. Încingem cuptorul la 180 C. Într-un
bol amestecăm feliile de cartofi dulci cu uleiul de măsline şi 1
linguriţă de sare. Punem cartofii pe hârtie de copt, într-un singur
strat, într-o tavă, pe care îi lăsăm să se rumeneascăi la cuptor timp de
cca 15 minute.
2. Cât se rumenesc cartofii, încingem
untul într-o tigaie la foc mare până capătă o culoare maronie. Apoi
punem feliile de mere şi le lăsăm să se prăjescă uşor câte 1-2 minute pe
fiecare parte. La finalul celor 2 minute, adăugăm şi salvia.
Luăm merele de pe foc, adăugăm zeama de
lămâie şi siropul de arţar. Când sunt gata şi cartofii , îi amestecăm cu
merele pregătite.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.