Ingrediente
- 250 g unt-150 g zahar pudra sau tos
- esenta migdale 2 picatusi
- o lingurita esenta vanilie
-un ou
- 200 g nuca macinata mai mare
- un varf cutit sare
- o lingura apa minerala
- 2 cani si jumatate faina
Mod de preparare
1. Se cerne faina intr-un vas.Se adauga untul cuburi la temperatura camerei,apoi restul ingredientelor si se framanta.
2. .Se mai adauga faina daca aluatul se prinde de maini.....apoi se lasa la frigider pana preparam merele
3. - cam 6-7 mere de marime
potrivita se curata si se dau pe razatoare pe partea cu lame....felii
subtiri sau se taie felii.Se pun intr-o tigaie teflon +2 pliculete zahar
vanilat si coaja de la o lamaie...doar partea galbena ca se
amaraste...se lasa pe foc pana se calesc putin ...cam 10 min
4. - In tava de briose neunsa se
modeleaza aluat ....apoi se umplu cu mere la temperatura camerei si
deasupra se farama putin aluat dat prin mai multa faina..
5. ..Sedau la cuptor pana se
rumenesc.Ies 14-16 briose din cantitatea asta.Eu le scot din forme cu
ajutorul unui varf de cutit ....se pudreaza reci cu zahar amestecat cu
scortisoara
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.