Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Placinta cu gutui si mere

Gutuia este unul din putinele fructe care are un gust mai bun atunci cand e gatit decat in stare cruda. Noi iti propunem sa te rasfeti cu o prajitura cu parfum de toamna, numai buna pentru serile cu familia sau prietenii.
 
Ingrediente
 
1 lingura faina , 2 lingurite zahar, 2 mere medii, curatate, indepartate semintele si taiate in felii subtiri, 1 lingurita extract de vanilie, 2 linguri brandy, 60 ml apa rece , ½ lingurita otet, 4 gutui medii curatate si taiate in sferturi, ½ lingurita sare, 65 g unt rece taiat in cubulete , 3 linguri zahar, 270 g faina
 
Metoda de preparare
 
Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6.
Aluatul: Amesteca faina cu zaharul si sarea. Adauga untul (mai pastreaza 1 lingurita) si amesteca cu un mixer sau cu mana pana cand se formeaza grauncioare de aluat asemanatoare cu orezul. Adauga apa rece si otetul si amesteca. Pune acest aluat pe o folie alimentara de plastic. Impacheteaza si aplatizeaza-l sub forma unui disc, apoi pune-l la frigider timp de 30 de minute.
Umplutura: Pregateste umplutura amestecand gutuile, brandy-ul, vanilia si merele intr-un bol, adaugand si o lingura de faina. Cand aluatul s-a racit intinde-l intr-o foaie cu diametrul de 30 de cm si aseaza-l intr-o tava de placinta. Pune umplutura peste el si impacheteaza marginile aluatului catre centrul tavii, astfel incat sa ia o placinta pe jumatate acoperita.
Presara 2 lingurite de zahar si unge cu lingurita ramasa de unt. Coace placinta timp de 30 de minute pana cand are o crusta aurie.

Timp de preparare: < 2h
Dificultate: mediu
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO