Gutuia este unul din putinele fructe care are un gust mai bun atunci
cand e gatit decat in stare cruda. Noi iti propunem sa te rasfeti cu o
prajitura cu parfum de toamna, numai buna pentru serile cu familia sau
prietenii.
Ingrediente
1 lingura
faina
,
2 lingurite zahar,
2 mere medii, curatate, indepartate semintele si taiate in felii subtiri,
1 lingurita extract de vanilie,
2 linguri brandy,
60 ml apa rece ,
½ lingurita otet,
4 gutui medii curatate si taiate in sferturi,
½ lingurita sare,
65 g unt rece taiat in cubulete ,
3 linguri zahar,
270 g
faina
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 200C/ gaz treapta 6.
Aluatul: Amesteca faina cu zaharul si sarea. Adauga untul (mai pastreaza 1 lingurita) si amesteca cu un mixer sau cu mana pana cand se formeaza grauncioare de aluat asemanatoare cu orezul. Adauga apa rece si otetul si amesteca. Pune acest aluat pe o folie alimentara de plastic. Impacheteaza si aplatizeaza-l sub forma unui disc, apoi pune-l la frigider timp de 30 de minute.
Umplutura: Pregateste umplutura amestecand gutuile, brandy-ul, vanilia si merele intr-un bol, adaugand si o lingura de faina. Cand aluatul s-a racit intinde-l intr-o foaie cu diametrul de 30 de cm si aseaza-l intr-o tava de placinta. Pune umplutura peste el si impacheteaza marginile aluatului catre centrul tavii, astfel incat sa ia o placinta pe jumatate acoperita.
Presara 2 lingurite de zahar si unge cu lingurita ramasa de unt. Coace placinta timp de 30 de minute pana cand are o crusta aurie.
Aluatul: Amesteca faina cu zaharul si sarea. Adauga untul (mai pastreaza 1 lingurita) si amesteca cu un mixer sau cu mana pana cand se formeaza grauncioare de aluat asemanatoare cu orezul. Adauga apa rece si otetul si amesteca. Pune acest aluat pe o folie alimentara de plastic. Impacheteaza si aplatizeaza-l sub forma unui disc, apoi pune-l la frigider timp de 30 de minute.
Umplutura: Pregateste umplutura amestecand gutuile, brandy-ul, vanilia si merele intr-un bol, adaugand si o lingura de faina. Cand aluatul s-a racit intinde-l intr-o foaie cu diametrul de 30 de cm si aseaza-l intr-o tava de placinta. Pune umplutura peste el si impacheteaza marginile aluatului catre centrul tavii, astfel incat sa ia o placinta pe jumatate acoperita.
Presara 2 lingurite de zahar si unge cu lingurita ramasa de unt. Coace placinta timp de 30 de minute pana cand are o crusta aurie.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.