- Timp de preparare: 80 min
- Timpul de gatire: 40 min
- Gata in: 2 ore, 0 min
- Timp de asteptare:
60 minute
Ingrediente
- 1 kg făină
- 6 ouă
- 50 g drojdie uscată
- 10 linguri zahăr
- 1/2 litru lapte
- 8 lingura ulei de floarea-soarelui
- 1 lingurita sare
- 2 pliculete zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie și de la o portocală
Pentru umplutură
- 500 g nucă măcinată
- 100 lingurite cacao
- 100 ml lapte
- 350 g zahăr
- esență de vanilie
- esență de rom
- 1-2 pliculete zahăr vanilat
- 1 gălbenuș pentru uns
Preparare
1. Se cerne făina şi se lasă la temperatura camerei 3-4 ore împreună cu
celelalte ingrediente. Se separă ouăle iar uleiul se încălzeşte 5-10
minute. Laptele călduţ şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, cu drojdia
şi se lasă la dospit acoperit cu un şervet.
2. În bolul cu făină, se adaugă restul de zahăr, gălbenuşurile frecate
cu sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi de portocală, drojdia
dospită şi albuşurile bătute spumă.
3. Toate ingredientele se amestecă până se obţine o cocă nici prea
vârtoasă, nici prea moale. Se adaugă lapte dacă e prea tare şi apoi se
frământă 30 de minute adăugându-se uleiul, câte puţin. După ce s-a
încorporat tot uleiul, se acoperă şi se lasă la crescut o oră sau chiar
mai mult.
4. Între timp, se pregăteşte crema de nucă. Se amestecă nuca măcinată şi
coaptă cu zahărul şi cu laptele fierbinte. Se adaugă o esenţă de
vanilie şi 2-3 picături de rom, coaja de lămâie şi cacaua. Crema se lasă
la temperatura camerei. Se ung tăvile cu unt din abundenţă. Se împarte
coca în două părţi şi se întind. Se umplu cu crema de nucă şi se
rulează. Se aranjează în tavă una lângă alta şi se mai lasă 20 de minute
la crescut. Se ung cu galbenuş şi se coc la aceeaşi temperatură.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.