Este o reteta simpla, usoara, rapida dar insa si satioasa. Mereu cade bine in situatiile cand ramanem in criza de idei, de genul "Ce sa fac astazi de mancare?". Este una din preferatele mele, de aceea m-am gandit sa v-o postez.
INGREDIENTE:
1 kg cartofi2 rosii potrivite, bine coapte
1 ardei
1ceapa
1 morcov maricel
1 fir lung de carnati de casa sau de care aveti la indemana
sare, piper, boia, patrunjel
3 linguri ulei
1 lingurita boia
200 g smantana
Absolut toate ingredientele (legumele) vor fi taiate in cubulete, respectiv rondele (carnatii).
Se pun la fiert in apa sarata pana cand se inmoaie toate ingredientele .
Se face un rantas. Pentru cei
care sunt inca incepatori, voi explica in cateva vorbe cum se prepara:
se pun 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie pentru a se incinge, se adauga
1 lingura de faina , dar amestecand continuu pentru a nu se face
cocoloase, iar la final 1 lingurita de boia ( trebuie sa fiti destul de
rapizi, pentru ca altfel , riscati sa vi se arda rantasul).
Acest
amestec se adauga peste supica , care in continuare este pe foc, si se
amesteca pentru a se preveni formarea cocoloaselor.
Cand rantasul s-a incorporat in supa, se poate adauga smantana si patrunjel, tinandu-se pe foc doar pentru inca un clocot, doua.
Se serveste cu paine proaspat coapta
Pofta buna!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.