Descriere
Un aperitiv care m-a cucerit mai intii prin faptul cum arata , apoi si prin gustul sau. Rulada care poate fi consumata ca aperitiv rece, sau ca felul doi.
Ca umplutura vom folosi spaghete ,doar ca eu am luat de cele gaurite in interior - arata mult mai bine.
Se pun spaghetele la fiert in apa putin sarata.
Cind sunt aproape gata fierte, se strecoara si se clatesc cu apa rece. Presuram apoi o lingurita cu boia si amestecam bine.
Pe masa de lucru intindem o folie de pelicula alimentara ,aranjam pe ia pastele noastre si le strangem strans in ea.
Obtinem cam asa ceva...Se dau pastele la frigider pentru 20 minute.
Pregatim amestecul din carnea tocata, unt, ou, usturoi tocat, 1 lingurita boia, crupa de gris, sare si piper negru dupa gust.
Amestecam bine pana la o compozitie omogena si o dam la frigider.
Patrunjelul spalat se toaca marunt.
Dupa 15-20 minute, pregatim o folie de aluminiu pe care o ungem cu putin ulei.
Intindem pe ia toata compozitia din carne tocata.
Se presoara apoi patrunjelul tocat.
Punem apoi pastele scoase din pelicula alimentara.
Rotim totul foarte atent intr-o rulada,avem grija ca pastele sa ramina in interiorul ruladei.
Se da rulada la cuptorul preincalzit la 190C pentru 30-35 minute.
Cind rulada s-a pregatit , o lasam sa se raceasca putin si o scoatem din folie foarte atent.
Iata minunatia noastra....
Se taie felii de aproximativ un centimetru.
Le puteti servi calde sau reci - ca aperitiv sau ca fel de baza alaturi de o garnitura si un sos preferat.
Pofta mare!!!