Ingrediente
300gr carne tocata ( porc+ vita ); 150gr piept de gaina; 2 oua; 4 oua de prepelita,la dorinta; 200gr orez fiert; bulion 1l; 400gr faina; 3 cepe; specii si ierburi la dorinta (zira , paprica); sare si piper dupa gust; o lingurita de cucurma; citeva fire de patrunjel.
Descriere :
Taieteii de casa intotdeauna sunt mai gustosi ,in ei s-a depus sufletul si dragostea bucatarului.
Pregatim toate ingredientele.
Pieptul de gaina il dam prin masina de tocat, il amestecam cu
carnea tocata de porc si vita, adaugam sare,piper negru macinat,alte
specii la dorinta (zira macinata, paprica), un ou, orezul fiert si
amestecam bine.Lasam carnea putin la rece, sa se amestece aromele.
Pregatim aluatul pentru taiatei. Folosim faina, aproximativ 150 ml
apa calduta si un ou.Framintam aluatul si-l lasam sa se odihneasca timp
de 30 minute.
Din carnea tocata cu specii, formam chiftelutele.Eu am obtinut 22
chiftelute medii.Cit timp facem chiftelutele, punem sa fiarba
bulionul.Daca nu avem bulion,putem sa-l fierbem din maruntaie sau spate
de gaina.
Dupa ce s-a odihnit aluatul, intindem cu sucitorul foii subtiri cit e posibil.Le lasam 15 minute sa se usuce.
Dupa care rotim foile in rulouri,
si le taiem perpendicular in grosime de 0.5cm.
Desfacem taieteii pe o tava ,daca nu s-au uscat destul,ii mai lasam
10-15minute.Ar fi si mai ideal ,daca o sa dati taieteii pe 10 minute
la cuptor,sa se usuce foarte bine.
In bulionul care fierbe (dac l-ati fiert acum,scoateti maruntaiele sau oasele) , punem atent sa fiarba chiftelutele la foc mic.
Dupa 5-7 minute, adaugam in bulion si taieteii
Cit timp vor fierbe chiftelutele, curatim ceapa ,o tocam marunt si
o calim pe o tigaie cu putin ulei ,pina se inmoaie,apoi o adaugam la
chiftelute in bulion.La calirea cepii, eu am mai pus o lingurita de
cucurma.
Servim taieteii cu patrunjel tocat si presurat, si un ou de prepelita fiert.Pofta mare!!!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.