Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tăieței de casă cu chifteluțe

Timp Preparare: 50 minute


Ingrediente 

300gr carne tocata ( porc+ vita ); 150gr piept de gaina; 2 oua; 4 oua de prepelita,la dorinta; 200gr orez fiert; bulion 1l; 400gr faina; 3 cepe; specii si ierburi la dorinta (zira , paprica); sare si piper dupa gust; o lingurita de cucurma; citeva fire de patrunjel.

Descriere :

Taieteii de casa intotdeauna sunt mai gustosi ,in ei s-a depus sufletul si dragostea bucatarului.
 
 
Pregatim toate ingredientele.
 
 
Pieptul de gaina il dam prin masina de tocat, il amestecam cu carnea tocata de porc si vita, adaugam sare,piper negru macinat,alte specii la dorinta (zira macinata, paprica), un ou, orezul fiert si amestecam bine.Lasam carnea putin la rece, sa se amestece aromele.


 
Pregatim aluatul pentru taiatei. Folosim faina, aproximativ 150 ml apa calduta si un ou.Framintam aluatul si-l lasam sa se odihneasca timp de 30 minute.
 

 
Din carnea tocata cu specii, formam chiftelutele.Eu am obtinut 22 chiftelute medii.Cit timp facem chiftelutele, punem sa fiarba bulionul.Daca nu avem bulion,putem sa-l fierbem din maruntaie sau spate de gaina.
 

 
Dupa ce s-a odihnit aluatul, intindem cu sucitorul foii subtiri cit e posibil.Le lasam 15 minute sa se usuce. 
 

 
Dupa care rotim foile in rulouri,
 

 
si le taiem perpendicular in grosime de 0.5cm.
 

 
Desfacem taieteii pe o tava ,daca nu s-au uscat destul,ii mai lasam 10-15minute.Ar fi si mai ideal ,daca o sa dati taieteii  pe 10 minute la cuptor,sa se usuce foarte bine.
In  bulionul care fierbe (dac l-ati fiert acum,scoateti maruntaiele sau oasele) , punem atent sa fiarba chiftelutele la foc mic.
 
 
Dupa 5-7 minute, adaugam in bulion si taieteii
 
 
Cit timp vor fierbe chiftelutele, curatim ceapa ,o tocam marunt  si o calim pe o tigaie cu putin ulei ,pina se inmoaie,apoi o adaugam la chiftelute in bulion.La calirea cepii, eu am mai pus o lingurita de cucurma.
 
 
Servim taieteii cu patrunjel tocat si presurat, si un ou de prepelita fiert.Pofta mare!!!!
 
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO