Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Paste la cuptor cu pui si ciuperci

In orice combinatie imaginata, sunt intotdeauna extrem de gustoase!
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6-8.
Complexitate: usor.
Ingrediente
  • 500 g paste penne
  • 1.5 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 60 ml ulei

Amestecul de pui:
  • 4-6 file piept de pui, taiat fasii
  • 1 lingura condimente pentru pui
  • 30 ml ulei
  • 3-4 catei de usturoi, tocati
  • 250 g ciuperci, taiate
  • 3 carnati afumati, taiati felii
  • piper

Sosul de branza:
  • 80 g unt
  • 125 g faina
  • 500 ml lapte cald
  • 325 g mozzarella, rasa
  • 125 g parmezan, ras
  • 60 g patrunjel, tocat
Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 200 de grade si ungeti doua vase termorezistente cu unt. Fierbeti pastele in apa cu sare si scoateti-le cu 5 minute inainte sa fie gata. Scurgeti-le, stropiti-le cu putin ulei si lasati-le deoparte.

2. Dati carnea prin condimentele pentru pui. Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti puiul timp de 4 minute sau pana se rumeneste usor. Adaugati restul ingredientelor si asezonati. Prajiti usor pentru 5 minute.
3. Intr-o cratita, incalziti untul si adaugati faina, amestecand. Luati de pe foc si turnati laptele, amestecand rapid cu un tel. Readuceti la fierbere, amestecand mereu pana se ingroasa. Luati din nou de pe foc si adaugati cate jumatate din cantitatea de mozzarella si parmezan. Presarati patrunjel si potriviti de sare si piper.
4. Amestecati sosul cu pastele si amestecul de pui. Impartiti cantitatea intre cele doua vase unse cu unt. Presarati restul de branza si coaceti pentru 10-15 minute sau pana cand branza s-a topit.
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO