Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Ciorba taraneasca de rata

Ingrediente:

-          1 rata;
-       700 ml bors;
-       3,5 l apa;
-       150 g mazare;
-       15 g fasole verde;
-       2-3 morcovi;
-      2 ardei grasi;
-      1 ceapa;
-      1 radacina patrunjel;
-      1 radacina pastarnac;
-      1 telina mica;
-      1 cutie rosii;
-      3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean);
-      sare.

Descriere :

Carnea se potioneaza si se pune la fiert. 

Se spumeaza de cate ori este necesar.

Intre timp pregatim legumele. 

Se taie morcovul, ardeiul gras, ceapa, patrunjelul, pastarnacul si radacina de telina cubulete mici. 

Unii prefera sa caleasca legumele intr-o tigaie cu putin ulei, insa putem evita aceasta metoda, folosind-o pe cea light: atunci cand carnea este aproape gata adaugam toate legumele in afara de rosii  si condimentam.

Separat, se fierbe borsul cu putin cimbru si sare (cantitatea de bors e in funtie de gustul fiecaruia).
 

Se lasa sa fiarba legumele, iar aproape de final se adauga rosiile din conserva toacate, se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se pune borsul si se ia de pe foc.

Se adauga patrunjel si leustean.

Pofta buna!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO