Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tarta de post cu visine


O tarta cu gust acrisor de visina...şi cu o aroma deosebita de vara...Celor ce iubesc mai dulce,le recomand sa mareasca cantitatea de zahar cu vreo 2 linguri...

Timp Preparare : 1 ora




Ingrediente:

  • 300 gr făină;

  • 100 gr margarină;

  • 180 gr zahăr;

  • 1 pahar de vişine fără sîmburi(congelate sau din borcan);

  • 10 gr praf de copt;

  • 2 linguri de mac;

  • zahăr pudră pentru decor.



Descriere:

 Pentru început pregătiţi vişinele.Dacă sînt congelate,le puneţi într-un vas cu 2 linguri de zahăr.Păstrati sucul ce-l vor lasa. Daca sunt în borcan,puneţi-le să se scurga de suc,dar pastrati sucul.

Margarina se mixeaza cu zaharul. 

 

 Se adaugă făina amestecată cu praful de copt.

La sucul de vişine ce l-aţi obţinut adăugaţi(dacă e necesar) atîta apă cît să umpleţi un pahar. Eu am folosit viţine din borcan şi mi-a fost suficient fără să adaug apă.



  Adăugaţi sucul de vişine,omogenizaţi bine,apoi adăugaţi şi macul.


Turnati în tava tapetată cu hartie de copt jumatate din compoziţia obţinută. Daţi la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 10 minute,apoi puneţi vişinele.Această procedură se face pentru ca vişinele să nu se lase la fund. Se acoperă cu cealaltă parte  a compoziţiei şi se dă la cuptor pentru încă 30-35 minute. Faceţi testul cu scobitoarea.


Se scoate din tava şi se presară cu zahăr pudră înainte de a fi servit.


Şi o secţiune...cu o pronunţată aromă de vişine...



Poftă mare!


sursa:http://www.povarenok.md/

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO