Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

CIORBA DE DOVLECEI


Ingrediente: 

  • ·         maruntaie si partea din spate de la pui sau alta pasare
  • ·         Carne de vitel cu mai mult os
  • ·         Morcov
  • ·         Patrunjel
  • ·         Telina
  • ·         ceapa mica
  • ·         un ardei
  • ·         2 rosii
  • ·         2 dovlecei  tineri (7-800g),
  • ·         1/2l bors sau suc de rosii
  • ·         zeama sau sare de lamaie sau otet
  • ·         un galbenus
  • ·         100 ml smantana sau iaurt
  • ·         marar
  • ·         Patrunjel
  • ·         Cimbru
Mod de preparare

Carnea taiata in bucatele se pune la fiert  in 2 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare. 

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari se calesc, 2 minute,  cu 2 linguri untdelemn, apoi se adauga in supa .

Cand carnea si zarzavatul  sunt fierte, se pun ardeiul, rosiile taiate in felii, dovleceii curatati de coaja si seminte si taiati in cubulete .

Se fierb toate 15-20 de minute, pana cand se imoaie , avand grija sa nu se terciuiasca dovleceii . Se acreste dupa gust, se adauga sare lasand  sa fiarba cateva clocote .

 Pentru aroma se  pune neaparat si marar si cimbru .

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO