·
- 750g -1Kg carne (poate fi si cu mai mult os)
- · 300-400 g de ceapa
- · 100 ml untdelemn
- · 200 ml suc de rosii
- · 150 ml vin
- · 4-5- felii de lamaie (fara coaja)
- · mica ramura de cimbru
- · foaie de dafin
- · Cate un varf de cutit de piper si ienibahar
- · usturoi (3-4 catei)
- · sare
Carnea, taiat in bucati de merime mijlocie, se pune intr-o
cratita de 2-3 litri, impreuna cu tot untdelenul, se amesteca ca se se
prajeasca putin la suprafata , se presara apoi cu ½ lingurita cu sare, se
adauga 3-4 linguri cu zeama de la marinare sau apa simpla si se lasa sa fiarba
acoperita, la foc mic, sau se introduce tot acoperita in cuptor , unde se lasa
cca 1 ora pana cand se moaie pe jumatate, adaugand pe parcurs apa ca sa nu se
arda sosul.
Dupa aceea se pune ceapa taiata in felii subtiri care se
amesteca cu carnea, se lasa sa fiarba 10 minute acoperita pana se moaie
ceapa.Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, feliile de lamaie, foaia de dafin ,
cimbrul, condimentele si cca 200 ml de apa.
Carnea se firbe in continuare, acoperita completand mereu cu
apa cat este necesar ca sa nu scada lichidul si sa se arda ceapa si
amestecand mai des pana se moaie carnea
si ceapa.
Ceapa nu trebue sa se terciuiasca , numai sa se moaie , daca
pe parcurs se arde intr-o parte nu se
mai pune apa ci se schimca mancarea intr-o alta cratita, altfel ceapa va deveni
maronie si mancarea va capata un gust amar .
Cand toate sunt fierte ceapa
trebuie sa fie cau sos mai gros. Se adauga usturoiul tocat se sareaza si se
acreste dupa gust si se mai lasa la cuptor 10 minute , ca sa se ridice
untdelemnul .
Se serveste rece, ca fel intai .
Pofta Buna !!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.