Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

IEPURE CU CEAPA


·       


  •              750g -1Kg  carne (poate fi si cu mai mult os)
  • ·         300-400 g de ceapa
  • ·         100 ml untdelemn
  • ·         200 ml suc de rosii
  • ·         150 ml vin
  • ·         4-5- felii de lamaie  (fara coaja)
  • ·         mica ramura de cimbru
  • ·         foaie de dafin
  • ·         Cate un varf de cutit de piper si ienibahar
  • ·         usturoi (3-4 catei)
  • ·         sare

Carnea, taiat in bucati de merime mijlocie, se pune intr-o cratita de 2-3 litri, impreuna cu tot untdelenul, se amesteca ca se se prajeasca putin la suprafata , se presara apoi cu ½ lingurita cu sare, se adauga 3-4 linguri cu zeama de la marinare sau apa simpla si se lasa sa fiarba acoperita, la foc mic, sau se introduce tot acoperita in cuptor , unde se lasa cca 1 ora pana cand se moaie pe jumatate, adaugand pe parcurs apa ca sa nu se arda sosul.

Dupa aceea se pune ceapa taiata in felii subtiri care se amesteca cu carnea, se lasa sa fiarba 10 minute acoperita pana se moaie ceapa.Se adauga apoi sucul de rosii, vinul, feliile de lamaie, foaia de dafin , cimbrul, condimentele si cca 200 ml de apa.

Carnea se firbe in continuare, acoperita completand mereu cu apa cat este necesar ca sa nu scada lichidul si sa se arda ceapa si amestecand  mai des pana se moaie carnea si ceapa.

Ceapa nu trebue sa se terciuiasca , numai sa se moaie , daca pe parcurs  se arde intr-o parte nu se mai pune apa ci se schimca mancarea intr-o alta cratita, altfel ceapa va deveni maronie si mancarea va capata un gust amar . 

Cand toate sunt fierte ceapa trebuie sa fie cau sos mai gros. Se adauga usturoiul tocat se sareaza si se acreste dupa gust si se mai lasa la cuptor 10 minute , ca sa se ridice untdelemnul .

Se serveste rece, ca fel intai .

Pofta Buna !!!

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO