- Timp de preparare: 30 min
- Gata in: 30 min
- Timp de fierbere: 80 minute
Ingrediente
- 1 rasol de vită cu os
- 1 ceapă
- 1 fir praz
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină țelină
- 2 morcovi
- 1-2 ardei
- 1 gogoșar
- 500 g roșii
- 1 legatura țelină verde
- 1 legatura pătrunjel
- 2 ardei iuți
- 1 legatura tarhon
- 100 ml smântână
- sare
- piper
- 2-3 lingurite ulei de floarea- soarelui
Preparare
1. Se spală bine bucata de rasol. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare.
2. Între timp, se curăță zarzavaturile, se spală și se pun să fiarbă
întregi ca pentru supă, împreună cu rasolul. Se pun 2-3 lingurițe ulei
de floarea-soarelui și se fierb la foc mediu, acoperite cu un capac.
3. Roșiile se opăresc, se curăță de pielițe și se pasează. Sucul se
strecoară și se fierbe separat. Se lasă să dea în 2-3 clocote și, la
sfârșit, se adaugă ardeiul iute, tocat mărunt și țelina tocată.
4. Se scoate carnea fiartă împreună cu legumele în sită. Se taie carnea
cubulețe, țelina și morcovii la fel, și se adaugă în ciorbă. Se pune
sucul de roșii și se mai dă în câteva clocote. Se servește ornată cu
tarhon și smântână
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.