- Timp de preparare: 40 min
- Gata in: 40 min
- Timp de fierbere: 80 minute
Ingrediente
- 1 pui mic
- 2 ardei
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină ţelină
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1-2 ardei
- 2 cartofi
- 1 ardei capia sau un gogoșar
- sare
- piper boabe și măcinat
- 2-3 lingurite ulei de floarea-soarelui
- 2 căţei usturoi
- 1 legatura pătrunjel
Pentru găluști
- 2 ouă
- 5 linguri griș
- cimbru uscat
Preparare
1. Se spală puiul, se porţionează şi se pune la fiert.
2. Legumele se curăţă, se spală și se adaugă în apa în care fierbe
puiul, cu excepţia ardeiului capia și cartofilor. Se adaugă căţeii de
usturoi și câteva boabe de piper și se lasă la foc mediu.
3. Se bat ouăle, se adaugă sare, cimbru, piper și grișul în ploaie.
4. Se verifică dacă au fiert zarzavaturile și carnea de pui, se scot din
supă și se lasă câteva minute să se răcorească. Se desface puiul și se
alege pieptul. Se taie cubuleţe și se pun în supă împreună cu morcovii
tăiaţi rondele. Se fac găluștele şi se mai lasă să clocotească 10
minute. Se potrivește cu sare și piper și se servește ornată cu
pătrunjel proaspăt
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.