- Timp de preparare: 90 min
- Timpul de gatire: 30 min
- Gata in: 2 ore, 0 min
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 g făină
- 20 g drojdie
- 300 ml apă caldă
- 1 lingurita zahăr
Pentru umplutură
- 1 varză mică
- 300 g kaizer
- 1 ceapă
- 1 legatura mărar
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- ulei
Preparare
1. Se freacă drojdia cu puţin zahăr, 2 linguriţe de făină şi puţină apa
caldă până se omogenizează. Se lasă la dospit. Într-un castron, se cerne
făina, se adaugă drojdia şi se amestecă. Treptat, se adaugă apa caldă
şi un praf de sare şi se frământă până se desprinde aluatul de pereţii
vasului. Se lasă să crească într-un loc cald.
2. Varza se spală şi se taie cât mai fin. Se căleşte în ulei, câteva
minute, împreună cu felii subţiri de kaizer şi ceapa tocată mărunt. Se
ia de pe foc, se adaugă un ou bătut, pesmetul şi se amestecă bine. Se
condimentează cu mărar, sare şi piper.
3. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi rotunde pentru tava
de plăcintă. Se unge tava cu ulei şi se întinde prima foaie de aluat. Se
umple cu varza călită şi se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat. Se
înţeapă din loc în loc şi se bagă în cuptorul încălzit dinainte. Se
coace până se rumeneşte aluatul. Se serveşte cu smântână proaspătă
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.