Ingrediente
1/2 varză; 2 morcovi;1 ceapa; 4-5 cartofii medii; 2 linguri de pasta de rosii; o legatura de patrunjel; 2 frunze de dafin; 1/2 pahar bors acru de casa (sau sucul unei jumatati de lamii); sare si piper alb dupa gust; 3 linguri de ulei vegetal.
Descriere:
O ciorba delicioasa din legume, cu foarte multe vitamine si e perfecta pentru un mod sanatos de alimentatie...
Varza, dupa ce s-a spalat si s-a uscat, se taie pai ca in imagine. Curatim si tocam si ceapa.
Morcovul se curata si se da prin razatoare...
Cartofii se spala si se curata si ei , se taie felii mai mari, sau dupa dorinta dumneavoastra...
Punem ceaunul pe foc, se toarna cele 3 linguri de ulei vegetal, se
adauga ceapa si se caleste doar citeva minute.Apoi adaugam varza si o
amestecam, o calim si pe ea cam 5-7 minute la foc mediu.Urmeaza
morcovul, si iarasi mai lasam la foc 3 minute.
Adaugam cartofii si turnam aproximativ 1.5-2 litri de apa
fiarta.Punem frunzele de dafin, sare dupa gust si piperam cu piper alb
macinat.Amestecam si lasam la foc mediu ,sub capac, pina e aproape gata.
Intre timp, pregatim borsul (sau sucul de lamiie) si tocam patrunjelul, care in prealabil l-am spalat si uscat pe un prosop.
Cind ciorba noastra e aproape gata, adaugam patrunjelul si pasta de tomate si mai tinem la foc pina da in clocot...
La final , turnam borsul acru ,sau sucul de lamie, amestecam, incepe sa fiarba si stingem focul...
Se serveste cu smintina si patrunjel proaspat...
Pofta mare la toti !!!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.