Ingrediente :
faina 1.5 pahare; apa fiarta 2 pahare; ulei de floarea soarelui 50 ml; zahar o lingura de masa; sare dupa gust; bicarbonat de sodiu 0.5 lindurita; caise uscate 100gr; prune uscate 100gr; miez de nuca 70gr; o sfecla rosie; miere de albine 2 linguri de masa.
Descriere :
Un desert nemaipomenit pe perioada postului...
Incepem cu clatitele. In cele 2 pahare de apa fiarta si
racita,dizolvam zaharul si sarea.Treptat adaugam faina .
Amestecam bine
ca sa nu obtinem cocoloase.Dupa ce am adaugat faina, punem cele 50 ml
ulei de floarea soarelui si bicarbonatul de sodiu stins.Amestecam totul
bine.Rumenim clatitele pe tigaie pe ambele parti.
La primele clatite
ungeti putin tigaia cu ulei.La celelalte, nu mai este nevoie.
Sfecla rosie o spalam si-o punem la fiert.Prunele si caisele uscate
le punem in apa calduta pe 10 minute.Dupa care le scoatem si le
maruntim.Maruntim si nucile.
In blender punem prunele, caisele, sfecla rosie fiarta, nucile si mierea de albine.Farimitam totul bine.
Intindem umplutura noastra pe toata suprafata clatitei ,o rotim si o
invelim in pelicula alimentara.Inainte de a fi servite, se tin
clatitele in frigider timp de 30 minute.
Pofta buna!!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.