Ingrediente :
- Pentru blatul de aluat :
- faina 160 gr. ( un pahar) ;
- apa fiarta 90 ml ;
- drojdie o lingurita ;
- miere o lingura de masa ;
- sare ;
- condimente italiene .
- Alte ingrediente :
- cascaval Motzarella 200 gr. ;
- rosii 3 buc. ;
- busuioc proaspat sau uscat 2 lingurite ;
- pasta de tomate 3 linguri de masa ;
- sare si piper.
Descriere :
Pizza este una dintre cele mai cunoscute in Italia.Ingredientele ei simbolizeaza steagul Italiei,rosu-rosiile,verdele-bazilicul si albul-cascavalul motzarella.
Facem mai intii aluatul.Luam intr-un bol apa ,drojdia (ideal e sa
folositi drojdie proaspete) ,mierea si sarea la dorinta,si se pun in
aluat si condimentele italiene.
Se adauga faina si se amesteca aluatul. Se pune un pic sa se odihneasca.
Pana se odihneste aluatul, pregatim celelalte ingrediente.
Rosiile le spalam, facem o incizie cu cutitul si l-e dam drumul in
apa fierbinte pentru un minuta.Dupa ce le scoatem vom putea cu usurinta sa le
decojim.
Rosiile decojite le maruntim,adaugam pasta de tomate ,sare ,piper negru si basilic uscat.
Ne reintoarcem la aluat, il vom intinde pe toata suprafata tavei.In functie de tava,o vom unge cu ulei in prealabil sau nu.
Peste aluat urmeaza amestecul din rosii.
Aranjam si motzarella si presuram cu basilic uscat sau busuioc verde tocat.
Se coace pizza noastra in cuptorul incalzit la 190C, 18-20 minute.
Pofta buna!!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.