1. Ca ficatul proaspat sa nu sa se usuce la pastrarea in frigider, il ungeti cu putin ulei vegetal.
2. Ficatul la pregatire nu va fi amar daca il tineti pentru 15-20 minute intr-o solutie de otet diluata.
3. Ficatul va fi mult mai gustos , daca inainte de pregatirea termica se va tine pentru 2-3 ore in lapte rece.
4. Carnea devine mult mai moale si se pregateste mai repede , daca o frecati cu mustar si o lasati pe noapte.
5.
Pentru ca carnea sa se pregateasca mult mai repede , in apa in care se
fierbe , adaugati 1-2 linguri de masa de otet si 1-2 linguri de masa de
ulei vegetal.
6.
Inainte de a rumeni bucatile mari de carne , spalati-le putin in apa
fierbinte : de la apa rece carnea devine tare si uscata.
7.
La prajirea felielor de carne ,tigaia nu trebuie acoperita cu capac ,
in mod contrar , carnea nu se va rumeni.Cel mai perfect at fi sa aduceti
carnea pana la pregatire in cuptor,periodic stropind-o cu sosul din
tava.
8.
Carnea tocata pentru parjoale va fi mult mai pufoasa, daca adaugati
aproximativ 10-15% cartofi cruzi dati prin razatoare , si respectiv,
micsorati cantitatea de paine.
9.
Pentru ca produsele din carne tocata sa fie mult mai suculente , se vor
rumeni in tigaia infierbintata foarte bine si cu o cantitate mica de
ueli.
10. Pentru ca gaina sa nu sa se arda in timpul pregatirii termice , ea trebuie din start stropita cu apa rece.
11. Daca, inainte de a pregati carnea de pui , o ve-ti unge cu smantana grasa, ve-ti obtine o crusta crocanta si rumena.
12.
Carnea de pui sau rata care a fost pregatita din timp, la incalzite se
va prelucra cu smantana, astfel ve-ti obtine o carne suculenta.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.