Ingrediente :
200 gr unt sau untură topit(ă) şi răcorit(ă);3 ouă;
250 gr zahăr;
180 gr smîntînă grasă;
25 gr bicarbonat de amoniu;
vanilie;
700 gr făină;
nuci,zahăr,biluţe colorate de zahăr pentru decor.
Descriere :
Nişte biscuiţi fragezi care se fac uşor,în
sînul familiei.Se pot păstra vreo două săptămîni la loc răcoros,în
cutie închisă bine.Noi i-am făcut deja de vreo 3 ori,că nu mai ajung la
vîrsta de 2 săptămîni.
Se bat ouăle cu zahărul şi vanilia.
Se adaugă smantana.Se omogenizează.
În jet,mestecînd permanent,se adaugă untul/untura topit(ă).Se omogenizează.
Urmează bicarbonatul de amoniu.
P.S.Reţeta originală presupune dizolvarea amoniului în 4 linguri de lapte călduţ pînă face spumă. Eu nu am avut lapte şi l-am pus aşa. Rezultatul oricum a fost "fraged" .
P.S.Reţeta originală presupune dizolvarea amoniului în 4 linguri de lapte călduţ pînă face spumă. Eu nu am avut lapte şi l-am pus aşa. Rezultatul oricum a fost "fraged" .
Se adaugă şi făina.Se face o bilă care se lasă să se odihnească vreo 5 minute.
Se întinde o bucată de aluat. Se fac găuri cu furculiţa,se presară
cu zahăr şi se presează un pic cu făcăleţul. Apoi se taie forme diverse.
Puteţi presăra nuci mărunţite...
Sau biluţe colorate de zahăr...Totul depinde de fantezie şi ce aveţi prin casă...
Se aşează în tava acoperită cu hîrtie de copt...
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade ,vreo 20-30 minute...pană se rumenesc frumos...
Spor la treaba şi poftă mare să aveţi!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.