Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Biscuiti "Alinuta"

Ingrediente :

200 gr unt sau untură topit(ă) şi răcorit(ă);
3 ouă;
250 gr zahăr;
180 gr smîntînă grasă;
25 gr bicarbonat de amoniu;
vanilie;
700 gr făină;
nuci,zahăr,biluţe colorate de zahăr pentru decor.

Descriere :

Nişte biscuiţi fragezi care se fac uşor,în sînul familiei.Se pot păstra vreo două săptămîni la loc răcoros,în cutie închisă bine.Noi i-am făcut deja de vreo 3 ori,că nu mai ajung la vîrsta de 2 săptămîni.
DSCF3701
Se bat ouăle cu zahărul şi vanilia.
DSCF3702
Se adaugă smantana.Se omogenizează.
DSCF3703
În jet,mestecînd permanent,se adaugă untul/untura topit(ă).Se omogenizează.
DSCF3704
Urmează bicarbonatul de amoniu.
P.S.Reţeta originală presupune dizolvarea  amoniului în 4 linguri de lapte călduţ pînă face spumă. Eu nu am avut lapte şi l-am pus aşa. Rezultatul oricum a fost "fraged" .
DSCF3705
Se adaugă şi  făina.Se face o bilă care se lasă să se odihnească vreo 5 minute.
DSCF3706 

Se întinde o bucată de aluat. Se fac găuri cu furculiţa,se presară cu zahăr şi se presează un pic cu făcăleţul. Apoi se taie forme diverse.
DSCF3709
Puteţi presăra nuci mărunţite...
DSCF3711
Sau biluţe colorate de zahăr...Totul depinde de fantezie şi ce aveţi prin casă...
DSCF3707
Se aşează în tava acoperită cu hîrtie de copt...
DSCF3710
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade ,vreo 20-30 minute...pană se rumenesc frumos...
DSCF3712

Spor la treaba şi poftă mare să aveţi!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO