Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tagliatelle alla chitarra con sugo all' Amatriciana


Descriere :

Legenda spune ca tagliatelle au fost create de către un bucătar talentat, care a fost inspirat de coafura Lucrezia d'Este's cu ocazia căsătoriei ei la Annibale II Bentivoglio , în 1487. În realitate, aceasta a fost o glumă inventata de umoristul Augusto Majani în 1931. Rețeta a fost numit Tagliolini di paste e Sugo, alla maniera di Zafiran (Tagliolini de paste și sos în modul de Zafiran) și a fost servit pe plăci de argint. De-a lungul anilor, tagliatelle au devenit un aliment frecvent.
Deoarece tagliatelle sunt în general făcute ca paste proaspete, textura este poroasa și dura, facandu-le ideale pentru sosuri groase, în general, realizate cu carne de vită, vițel, porc sau, și, ocazional, cu iepure, precum și mai multe alte mai puțin bogate (și mai mult vegetarian) opțiuni, cum ar fi briciole e noci (cu pesmet și nuci ), uovo e formaggio (cu ouă și brânză-o mai puțin bogat carbonara ), sau pur și simplu e busuioc pomodoro (cu roșii și busuioc).

Timp Preparare: 1 ora si 40 minute

Ingrediente :

Pentru sos:
500 gr rosii cherry;
150 gr pancetta;
o ceapa;
un ardei iute;
ulei de masline;
sare si patrunjel;
Pecrino Formaggio.
 
Pentru coca:
2 oua;
200gr faina dura ,,000".



Pancetta se taie fasii si se caleste in ulei de masline dupa care se scruge bine de ulei cu ajutorul unei strecuratori.


Calim ceapa in uleiul ramas de la calirea pancettei tot acolo punem si adreiul iute tocat marunt .


 Dupa ce am calit ceapa adaugam si rosiile cherry taiate in patru si tinem pe foc 20 minute.


 Se adauga si pancetta calita si se mai lasa la foc 5 minute pentru omogenizare.



 Faina se pune pe blat sub forma de musuroi si in mijloc se adauga ouale.


Si cu ajutorul unei furculite se amesteca cu grija .



Aluatul obtinut se inveleste in folie de bucatarie si se lasa la dospit 40 minute.


Dupa care se portioneaza si se trece prin masina de facut paste.




 Foile astfel obtinute se lasa ceva timp la uscat.



 Dupa ce sau uscat le taiem cu ajutorul chittarei si a facaletului presarand faina de orez.



 Pastele se mai lasa putin la uscat dupa care se fierb in apa cu sare 3 minute.



 Dupa ce am fiert pastele se scurg bine de apa si se adauga peste sos si amestecam si adaugam si patrunjelul tocat marunt.



 Le asezam in farfurie si le servim.



 POFTA BUNA SI SPOR LA GATIT !!!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO