Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Pui Tabaca

Timp Preparare : 1 ora 10 minute


Ingrediente :

  • un pui intreg;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1.5 linguri cu suc de lamiie;
  • 2.5 linguri cu ulei;
  • sare si piper dupa gust;
  • alte condimente dupa plac.

 

Descriere :

Asemenea pregatire clasica a puiului se gaseste in multe retete  culinare ale lumii. Denumirea de fapt provine de la tigaia in care se pregateste puiu "Tabac", care dispune de un capac mai mic si foarte greu ce serveste ca un pres.Gatit in asa metoda, puiul devine suculent si cu o crusta crocanta...
 
IMG 5916-1024x817
 
Puiul se spala bine si se curata. Se pune apoi pe masa de lucru , si cu ajutorul unui foarfece de bucatarie, se taie coloana pe o parte si pe alta ca in imagine. Cu cutitul e foarte greu de efectuat asemenea procedura, asa ca va sfatui sa faceti rost de un foarfece...
 
IMG 5933-1024x644
 
Se intoarce apoi puiul pe spate si se desface cat e posibil.E binevenit si niste lovituri mai puternice.
Se fac niste taieturi in pielea puiului pentru a putea baga in ele picioarele puiului, vedeti imaginea.Acest lucru va permite ca puiul sa-si mentina forma.
 
IMG 5938-1024x682
 
Se condimenteaza bine cu sare si piper negru macinat (obtional puteti folosi si alte condimente)  pe o parte si pe alta si se pune pe tigaia cu putin ulei incins. Puiul se pune prima cu pielea in jos, si asigurativa mai intii ca tigaia e destul de mare ca sa incapa puiul bine in ea.
 
IMG 5935-1024x656
 
Se pune apoi un pres destul de greu peste pui. Eu am folosit o cratita pe jumatate cu apa, bine spalata. Ca idee ,puteti folosi una sau doua caramizi invelite in folie de staniol.Micsorati focul pina la mediu si asteptati cam 20-25 minute, pina obtinem o crusta aurie.
 
IMG 5945-1024x668
 
Intoarcem apoi puiul, de pres nu mai avem nevoie.Facem un amestec din usturoiul pisat , sucul de lamiie si o lingura de ulei si stropim cu el puiul.In asa stare se mai tine puiul la foc mediu inca 10-15 minute, dupa care se incalzeste cuptorul la 180C si mai merge acolo pentru 15-20 minute.
 
Chicken-Under-a-Brick-550x489
 
Cand puiul e gata, se serveste cu o salata ,sau  cu cartofi fierti presurati cu verdeata...
 
Pofta mare!!!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO