Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Supa nemteasca

 Timp Preparare: 1 ora 30 minute

Ingrediente :

  • 500gr carne la dorinta (aici e porc);
  • 2 cepe medii;
  • 1 morcov;
  • 1 rosie;
  • 4 cartofi mari;
  • 1/3 pahar cu apa fiarta calduta;
  • 1 ou;
  • faina de griu;
  • 150gr smintina;
  • ulei vegetal;
  • sare si condimente dupa gust;
  • verdeata (patrunjel,marar).

Descriere :

Pregatim aluatul din 1/3 pahar de apa calduta,un ou si faina de grau pana obtinem un aluat tare.Lasam aluatul pentru 15-20 minute. 
In acest rastimp infierbantam ceaunul cu putin ulei si punem in el carnea taiata cuburi mari.
 
 Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata cubulete si morcovul dat prin razatoare.

 Adougam apoi rosia curatata de coaja si  taiata cubulete.
Rosia se curata de coaja foarte usor daca le lasati intr-un vas cu apa fierbinte un minut.


 Legumele calite se adauga in ceaunl cu carne si se amesteca.

 Turnam  3-4 cani de apa calduta si lasam sa fiarba 10 minute.

In functie de cata apa turnati , puteti obtine supa sau felul doi.


Cat timp fierbe carnea ,curatim cartofii si-i taiem in 4.Apoi se adauga si ei in ceaun.


 Pana fierb cartofii, ne ocupam de aluat.
Se intinde aluatul in foi subtiri.

 Ungem foaia cu smantana,
 si incepem sa rotim aluatul.
 Oprim rotirea la mijlocul foii si taiam aluatul in lungime.
 Rulourile formate se taie bucati de 1-1.5cm, ca in imagine.

 Le punem pe farfurii presurate cu faina.

 
 Cand cartofii sunt aproape gata,dam drumul in cratita la rulourile de aluat.
 Lasam la foc mare pana incepe supa sa fiarba,dupa care micsoram focul la minim.


 Lasam sa fiarba inca 10 minute sub capac.
 Aceasta reteta poate fi folosita ca supa sau ca felul doi ,in dependenta de cat lichid puneti.
Finisam cu verdeata fin tocata si stingem focul.


Pofta mare!!!

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO