Ingrediente:
- 1 pachet de foi de placinte ;
- 400 gr miez de nuci ;
- 200 gr de unt;
- 400 ml apa;
- 400 gr zahar;
- vanilie;
- o lamaie;
- 3-4 linguri de miere.
Descriere:
Pentru început se pregateate siropul.
Se pune la fiert pentru 10 minute,apa,vanilia şi zaharul. Se adauga sucul unei lamai. Se ia de pe foc.
Cand e racorita un pic,se adaugă mierea. Se amesteca pana se dizolva aceasta şi se lasă să se raceasca bine.
Nucile se mărunţesc.
Se topeşte untul pe aburi.
Aluatul se decongelează la temperatura camerei. Se împarte în trei grupe(cate 3-4 foi în dependenţă de cate sunt în pachet).
Tava se acoperă cu hartie de copt care se unge cu unt.Se aşează o foaie de plăcintă. Atenţie-sunt foarte subţiri.
Se acoperă cu altă foaie şi din nou se unge cu unt.
După ce se pune primul strat din 3-4 foi unse,se presară jumătate din
cantitatea de nuci. Se acoperă din nou cu un strat din 3-4 foi de
plăcintă unse.Urmează un strat de nucă şi din nou foi de plăcintă.
Ultima foaie trebuie să fie unsă bine.
Tava cu baclava se dă la frigider pentru o oră. Se taie în pătrate sau
romburi. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pană se
rumeneşte frumos(25-30 minute).
Se scoate din rolă şi se toarnă siropul rece peste baclavaua fierbinte. Atenţie - pot să sară stropi! E normal să sfaraie!
Se lasă aşa în tavă pentru 24 de ore să se pătrundă bine.Se poate păstra mai multe zile într-un vas ermetic la frigider.
Poftă mare!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.