Ingrediente:
- 500gr carne tocata;
- o ceapa;
- un morcov mediu;
- un pahar cu orez;
- 1/2 varza;
- sare si piper negru dupa gust;
- smantana si verdeata pentru servire.
Descriere:
Orezul se spala in cateva ape , pana apa devine transparenta.Ceapa se curata si se toaca cubulete mici.
Intr-un ceaun se pune putin ulei si se caleste in el ceapa pana devine translucida.
Se adauga apoi carnea tocata si se tine la foc mic pana isi schimba
culoarea, amestecand periodic.In acest rastimp se curata morcovul si se
da prin razatoare mica.
Adaugam apoi morcovul razuit in ceaun si amestecam.
Varza se taie pai.
Se adauga varza in ceaun la toate celelalte ingrediente. Adaugam sare si piper negru macinat dupa gust si amestecam bine.
Turnam apoi apa fiarta pana incepe sa se vada printre ingrediente,
atentie, nu pana astupati toate ingredientele.Punem capacul si lasam la
foc mic aproximativ 15-20 minute pana se gateste orezul si varza.
Atentie:Orezul se adauga impreuna cu varza si se tine la foc pana se pregatesc termic ambele...
Se servesc sarmalutele dezbracate cu smantana si verdeata...
Pofta mare!!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.