Vestitul sos italian , care cu timpul tot mai des il gasim in diverse retete.Iata cum se face adevaratul Bechamel.....
Ingrediente :
- 2 linguri de unt ;
- 2 linguri faina ;
- 2 pahare de lapte;
- piper alb macinat ;
- sare;
- nucusoara.
Timp Preparare: 10 minute
Descriere :
Intr-o cratita mica punem untul,si-l punem la foc mic sa se topeasca.
Presurati incet faina si amestecati continuu pana devine o masa omogena.Nu prajiti si nu rumeniti faina...
Cum s-a imbibat toata faina cu untul, adaugam jumate din cantitatea laptelui si amestecam continuu.Nu uitati ca tot procesul decurge la foc mic.Dupa ce ati amestecat bine, adaugati laptele ramas si amestecam iarasi.
Cand sosul nostru da in clocot si capata consistenta smantinei, adaugam sare, piper alb macinat si nucusoara razuita. Amestecam bine si stingem focul.
Putem utiliza sosul in reteta...Succes!!!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.