Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.
Home » , , » Chiftelute cu carne, ciuperci si sos de smantana

Chiftelute cu carne, ciuperci si sos de smantana


Ingrediente pentru 8 persoane

  • 300 g carne de vaca
  • 200 g carne de porc
  • 50 g slanina
  • 400 g ciuperci
  • 200 g ceapa
  • 100 g ulei
  • 2 buc oua
  • 100 g unt
  • 2 legaturi verdeata
  • 15 g usturoi
  • 200 g franzela
  • 100 g faina
  • 400 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 1 dupa gust piper, sare

Mod de preparare

Carnea si slanina se dau prin masina de tocat.

Ciupercile se taie julien si se fierb în apa circa 10 min, apoi se scurg si se calesc în putin unt.

Ceapa se toaca marunt si se caleste în ulei. Franzela se înmoaie în apa si apoi se scurge bine.

Verdeata se toaca marunt.

Se amesteca totul, se adauga ouale, sare, piper si putin mujdei de usturoi.

Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc în ulei.

Din restul de unt, faina, lapte si smântâna se prepara un sos alb care se condimenteaza cu sare si piper.

Se pun chiftelutele în acest sos si se fierb circa 25 min la un foc domol.




SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO