Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Pui cu dovlecei



 Ingrediente pentru  8 persoane
  • 1000 g carne de pui                                                        
  • 2 buc dovlecel mediu                                                        
  • 2 buc ceapa medie
  • 2 buc ardei gras rosu
  • 4 buc catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 6 buc rosii din conserva (+ sucul de pe ele)
  • 2 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita cardamom verde macinat
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri sare
  • 2 dupa gust piper negru

Timp:1 ora si 45 min /

Mod de preparare

Se pun legumele (ceapa, usturoiul, patrunjelul, ardeiul, rosiile) in robot si se mixeaza pana aveti o pasta. puiul se usca bine cu servetele de hartie.

Se taie in bucati potrivite daca e cazul (am taiat pulpele dezosate in doua). in uleiul incins se prajeste carnea pana se rumeneste usor pe amblele parti.

Se scoate din cratita. daca puiul a lasat multa grasime se poate scurge o parte. se adauga pasta de legume si se caleste cam 10 minute, amestecand din cand in cand, pana se evapora mare parte din lichid si incepe sa arate uscata. se adauga pasta de rosii si se mai caleste 1 minut.


Se pune puiul inapoi in cratita, se adauga 250 ml apa, toate condimentele, plus sare si piper negru.


Se aduce la fierbere. se fierbe cu capac, la foc mic timp de 25 minute.

* daca nu va incanta aromele exotice ale sosului, puteti adauga doar marar tocat deodata cu dovleceii (pasul 7) in acest timp de taie dovleceii felii groase pe lungime (daca sunt mici ii puteti taia doar in doua).


Se ung cu ulei pe ambele parti. se coc pe tigaia grill pana prin urme frumoase de gratar (cam 5 minute / parte). nu trebuie sa fie facuti de tot, doar sa se rumeneasca, fiindca ii veti finisa in sos.


Se scot feliile rumene pe tocator si se taie bucati potrivite. se presara cu putina sare. se adauga dovleceii in sos si se continua fierberea, fara capac de data asta, inca 15-20 minute, pana sosul scade si dovleceii sunt facuti.


Nu amestecati in sos in acest timp sa nu se rupa feliile de dovlecei. daca simtit nevoia, puteti scutura tigaia cu miscari fata-spate ca sa se aseze continutul.



                                  

sursa:bucatarialidl.ro

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO