Ingrediente 10 Portii
280 g | Faina alba de grau (000) | ||
0,5 lingurite | Bicarbonat de sodiu | ||
225 g | Unt | ||
250 g | Zahar | ||
1 lingurita | Sare de mare | ||
1 miez | Pastaie de vanilie | ||
2 bucati | Oua | ||
100 g | Arahide prajite si sarate | ||
100 g | Bomboane (ciocolata) | ||
150 g | Stafide (in ciocolata) |
Mod de preparare ⏰🕔 60 min
Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt 2 tavi mari. Biscuitii se intind destul de mult la copt si au nevoie de spatiu :)Intr-un bol mare spumam untul, care e neaparat sa fie la temperatura camerei, cu zaharul si miezul de la batonul de vanilie, 2-3 minute la viteza mare.
Adaugam apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Adaugam apoi faina, sare si praful de copt si amestecam pana avem o compozitie omogena.
Tragem cu o spatula aluatul de pe peretii vasului si amestecam din nou, ca sa fim siguri ca este omogen. La final adaugam bomboanele si stafidele in ciocolata, apoi amestecam.
Din aluat formam bilute de marimea unei mingi de ping-pong si le asezam in tava lasand distanta intre ele de min 4 cm.Coacem biscuitii 8-10 minute sau pana sunt rumeniti pe margini si mijlocul ramane usor moale. Pe masura ce se intaresc biscuitii, se va intari si mijlocul lor.
Cei mai buni sunt alaturi de un pahar de lapte rece, dimineata la micul dejun! Sa va fie de cel mai bine si voua si micutilor vostri :)
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.