Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Tarta cu branza si curmale Medjoul

 


Ingrediente 6 Portii 

300 gFaina alba de grau
150 gUnt
2 bucatiGalbenusuri
1 linguraApa
400 gCrema de branza
120 gMiere
250 gCurmale
2 bucatiPortocale
2 bucatiOua


Mod de preparare   ⏰🕔  1:30 h

Pentru aluat, amestecam ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen, lasam la frigider sa se intareasca si sa se odihneasca. 

 Intindem aluatul si-l asezam intr-o tava pentru tarte, cu grija sa imbracam bine si peretii tavii, cu atentie ca aluatul sa aiba aceeasi grosime peste tot. Intepam baza aluatului cu o furculita sa evitam sa se umfle. 

 Taiem o hartie de copt de dimensiunea tavii, asezam hartia peste aluat, punem boabe de fasole deasupra pentru a fi siguri ca aluatul nu se va umfla la copt si dam la cuptorul incins la 170?C timp de 15 minute.

Intr-un bol amestecam branza maruntita cu mierea, ouale, sucul si coaja de la 2 portocale. Curatam curmalele de samburi, le maruntim la cutit si amestecam cu umplutura de branza. Adaugam umplutura peste aluatul copt si reintroducem tarta in cuptorul incins la 170 grade C timp de 15-20 minute, pana cand umplutura este ferma.

Lasam sa se raceasca si servim rece langa o cafea fierbinte.

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!👨

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO