Daca te-ai plictisit sa prepari tarte din fructe clasice, dar ai pofta de ceva gustos si satios, iti recomandam sa incerci tarta vegetariana de curmale.
Acest desert nu doar ca este dulce, ci si bogat in proteine. In plus, se prepara in cativa pasi simpli. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum trebuie sa procedezi.
Ingrediente
Pentru blat:
200 g biscuiti populari
5 linguri de ulei de cocos topit
2 linguri de miere
Pentru crema:
240 g curmale fara samburi
1 cana apa fierbinte
3 linguri de pudra de roscove/cacao
2 linguri de ulei de cocos
1 lingurita de tarate de psyllium
vanilie
Mod de preparare
Se macina biscuitii intr-un blender si se adauga uleiul de cocos impreuna cu 2-3 linguri de apa si mierea. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava si se preseaza bine.
Se toarna apa peste curmale si sa lasa la inmuiat 10-15 minute. Se mixeaza la blender pana se obtine un piure, in care se incorporeaza pudra de roscove/cacao, uleiul de cocos, taratele de psyllium si vanilia.
Se intinde compozitia peste blatul de biscuiti. Se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a fi servita.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.