Sursa foto: Shutterstock
Reteta pui la tigaie cu ierburi proaspete si caise Nu este o reteta complica, iar ingredientele se pot gasi foarte usor
Preparatul e absolut delicios si usor de facut.
Unele feluri de mancare sunt atat de speciale incat suntem dispusi sa asteptam tot anul doar pentru a le mai savura inca o data. Din aceasta categorie face parte si urmatorul preparat si nu doar pentru ca nu poate fi pregatit decat atunci cand s-au copt caisele.
Reteta pui la tigaie cu ierburi proaspete
Nu este o reteta complica, iar ingredientele se pot gasi foarte usor. Ai nevoie de doar 50 de minute pentru a pregati acest preparat delicios. Iata de ce anume ai nevoie:
Ingrediente reteta pui la tigaie cu ierburi proaspete si caise
Pentru 6 portii ai nevoie de:
- 8 copanele de pui;
- sare;
- piper negru macinat;
- jumatate de cana de faina;
- 2 linguri de unt nesarat;
- 2 linguri de ulei de masline;
- 8 salote decojite;
- 8 catei de usturoi;
- 3/4 cana de vin alb;
- 1/4 cana de smantana;
- 12 caise, taiate in bucati micute;
- 1 lingura de busuioc;
- 1 lungura de tarhon.
Cum prepari reteta de pui la tigaie ierburi proaspete si caise
Intr-o tigaie, pune untul si uleiul de masline si lasa-le la foc mediu. Adauga puiul, cu pielea in jos, si asigura-te ca bucatile de carne nu stau lipite una de alta. Continua sa le gatesti la foc mic pana cand pielea devine maro-aurie si crocanta. Dupa 8-10 minute, intoarce copanelele astfel incat sa se gateasca si cealalta parte.
Ia vasul de pe foc, aseaza salotele si usturoiul uniform in spatiile dintre bucatile de pui. Adauga vinul alb, smantana si lasa la foc mediu continutul tigaii. Pune-o in cuptor si las-o pret de 20-25 de minute.
Acum e timpul sa adaugi caisele. Le vei aseza intre spatiile dintre pui si ceapa mica. Pune din nou tigaia la cuptor si las-o inca 10-15 minute.
Inainte de servire, adauga busuiocul si tarhonul.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.