Odată cu vremea rece, simţim nevoia şi ne este recomandat să consumăm cât mai multe supe, ciorbe, lichide calde,
pentru a putea face faţă frigului de afară. Indiferent de opţiunea pe
care o alegem, important este să ne hidratăm şi să ne alimentăm corect,
să ne luăm necesarul de vitamine şi minerale benefice pentru organismul
nostru. Iar reţeta de astăzi nu este orice reţetă, ci
una renumită în patria ei mamă, Rusia, acolo unde temperaturile scad sub
-30 de grade Celsius constant. Deci, să profităm:
Borş rusesc cu sfeclă roşie
Ingrediente:
- o sfeclă roşie;
- un morcov;
- ţelină (rădăcină şi frunze)
- pătrunjel (rădăcină şi frunze)
- o ceapă
- o mână de varză murată tăiată fideluţă
- leuştean
- o lingură de ulei de măsline presat la rece
- ardei iute
- apă plată
- usturoi
- cimbru
- o sfeclă roşie;
- un morcov;
- ţelină (rădăcină şi frunze)
- pătrunjel (rădăcină şi frunze)
- o ceapă
- o mână de varză murată tăiată fideluţă
- leuştean
- o lingură de ulei de măsline presat la rece
- ardei iute
- apă plată
- usturoi
- cimbru
- borş
Mod de preparare:
Tăiem mai întâi rădăcinoasele, le punem
într-un vas, le acoperim cu apă şi le lăsăm puţin să se tragă. Apoi, la
fel procedăm şi cu celelalte ingrediente, pe care le mărunţim, le
amestecăm cu totul şi le stropim cu o lingură de ulei de măsline presat
la rece.
Punem ingredientele la fiert, lăsăm în
jur de 25 de minute, timp în care adăugăm sarea şi piperul. Spre final,
turnăm şi borşul, mai lăsăm să clocotească preţ de câteva minute, apoi
înfrumuseţăm cu pătrunjelul tocat mărunt.
Poftă bună!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.