Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Bors rusesc cu sfecla rosie

Odată cu vremea rece, simţim nevoia şi ne este recomandat să consumăm cât mai multe supe, ciorbe, lichide calde, pentru a putea face faţă frigului de afară. Indiferent de opţiunea pe care o alegem, important este să ne hidratăm şi să ne alimentăm corect, să ne luăm necesarul de vitamine şi minerale benefice pentru organismul nostru. Iar reţeta de astăzi nu este orice reţetă, ci una renumită în patria ei mamă, Rusia, acolo unde temperaturile scad sub -30 de grade Celsius constant. Deci, să profităm:
                                             
             Borş rusesc cu sfeclă roşie

Ingrediente:
- o sfeclă roşie;
- un morcov;
- ţelină (rădăcină şi frunze)
- pătrunjel (rădăcină şi frunze)
- o ceapă
- o mână de varză murată tăiată fideluţă
- leuştean
- o lingură de ulei de măsline presat la rece
- ardei iute
- apă plată
- usturoi
- cimbru
- borş
 
Mod de preparare:
Tăiem mai întâi rădăcinoasele, le punem într-un vas, le acoperim cu apă şi le lăsăm puţin să se tragă. Apoi, la fel procedăm şi cu celelalte ingrediente, pe care le mărunţim, le amestecăm cu totul şi le stropim cu o lingură de ulei de măsline presat la rece.bors rusesc
Punem ingredientele la fiert, lăsăm în jur de 25 de minute, timp în care adăugăm sarea şi piperul. Spre final, turnăm şi borşul, mai lăsăm să clocotească preţ de câteva minute, apoi înfrumuseţăm cu pătrunjelul tocat mărunt.
 
Poftă bună!
SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO