Cei mici vor fi cu siguranta impresionati de acest desert deosebit, asadar de fiecare data cand nu aveti foarte mult timp liber la dispozitie puteti foarte simplu sa va impresionati familia. Pe langa avantajul timpului, checul in trei culori prezinta si avantajul usurintei de preparare, in acest fel chiar si cei care nu au mai pregatit pana acum deserturi vor reusi sa obtina un chec desavarsit.
Trebuie doar sa aveti ingredientele necesare, putin timp liber, putina atentie si multa pasiune.
Ingrediente
- Faina – 500 grame
- Zahar – 6 linguri
- Oua – 3 bucati
- Unt – 1 pachet
- Cacao – 2 linguri
- Zeama de sfecla – 50 ml
- Praf de copt – 2 pliculete
Mod de preparare:
Acest chec se prepara extrem de usor deoarece toate ingredientele lui se amesteca, astfel nu necesita experienta unui bucatar cu multe stele Michelin.Pasul 1 – intr-un recipient spargem ouale, apoi adaugam prima transa (parte) de faina adica 250 de grame si amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza.
Pasul 2 – taiem untul in cubulete pentru ca acesta sa se topeasca uniform, apoi il punem intr-un ibric si il topim.
Pasul 3 – luam untul topit si il adaugam peste compozitia formata din faina si oua, dupa care adaugam si restul de faina.
Pasul 4 – in continuare adaugam zaharul si pliculetele de praf de copt, iar apoi omogenizam toata compozitia cu ajutorul telului.
Este foarte important sa adaugam zaharul dupa ce am adaugat untul topit, deoarece untul este cald si ajuta la dizolvarea rapida a zaharului.
Pasul 5 – dupa ce am omogenizat toata compozitia checului, trebuie sa impartim aceasta compozitie in 3 parti egale.
O parte din aceasta compozitie o amestecam cu cele 2 linguri de cacao, pentru a obtine partea maronie a checului.
Cea de-a doua parte din compozitia checului trebuie sa o amestecam cu zeama de la sfecla, pentru a obtine partea roz a checului. Iar cea de-a treia si ultima parte din compozitia checului trebuie lasata asa cum este, fara nici un adaos.
Trebuie stiut ca exista cativa coloranti naturali pe care ii putem folosi cu incredere, unul dintre acestia fiind chiar zeama de la sfecla. Aceasta este utila de fiecare data in astfel de situatii si va colora frumos orice preparat culinar.
Pasul 6 – luam o tava pentru cozonac pe care trebuie sa o “imbracam” in staniol. Forma (tava) pentru cozonac nu trebuie unsa cu nimic, deoarece compozitia checului are foarte mult unt.
Dupa ce turnam compozitia checului, bagam tava in cuptorul preincalzit la temperatura de 160 de grade, timp de aproximativ 40 de minute.
Dupa ce au trecut cele 40 de minute trebuie sa verificam daca checul este copt. Primul “indiciu” dupa care ne putem orienta pentru a observa daca checul este gata, este chiar partea superioara a acestuia.
Daca aceasta este umflata si crapata, atunci checul nostru este copt.
O alta modalitate de verificare a checului este “testul” cu scobitoarea. Astfel trebuie sa intepam in mai multe locuri cu o scobitoare checul nostru, iar daca aceasta iese curata inseamna ca este gata.
Cand consideram ca desertul nostru este gata, atunci trebuie sa scoatem tava cu checul din cuptor si sa il lasam sa se raceasca. Tragem de capetele staniolului si scoatem checul din forma in care a fost copt, in acest fel checul se va raci mult mai repede si va avea si timp pentru a “respira”.
Dupa ce au trecut circa 10 sau 15 minute putem sa taiem checul si sa il dam spre servire.
Pentru acest preparat culinar putem folosi si alte ingrediente pentru a obtine diferite culori, de exemplu: pudra de sofran pentru a obtine culoarea galbena, sau pudra de ceai verde pentru a obtine culoarea verde. De asemenea putem opta si pentru colorantii alimentari artificiali (sintetici) care se gasesc in magazine.
Pofta buna!
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.