Ingrediente
- Cartofi – 2 buc medii
- Oua – 8 buc
- Sare
- Piper
Pasul 1 – curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii dam prin sita mare de la razatoare.
Pasul 2 – batem ouale intr-un bol, cu putina sare.
Pasul 3 – luam o tigaie mai mare, dupa care adaugam putin ulei.
Pasul 4 – adaugam primii cartofi si ii sotam, pana cand acestia prind o crusta aramie, dupa care adaugam si ouale.
Pasul 5 – dupa ce vedem ca se desprinde usor, o intoarcem si pe partea cealalta.
Pasul 6 – omleta cu cartofi se serveste calda, alaturi de o salata de vara delicioasa.
Pofta buna!
Trebuie sa stiti ca: dupa ce dam prin razatoare cartofii, acestia trebuie storsi.
Omleta cu cartofi se prepara usor si are un gust deosebit. Este ideala servita la micul dejun deoarece este hranitoare si foarte satioasa. Printre ingredientele preparatului nostru se gasesc si cartofii care sunt o adevarata sursa de substante minerale si vitamina C. Un alt ingredient cu rol foarte important pentru acest preparat sunt ouale. Acestea sunt o sursa importanta de proteine si, mai mult de atat, ofera organismului o multime de vitamine si substante minerale printre care vitamina A, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, fosfor si potasiu. De asemenea, sa nu uitam de sare si piper, ingrediente cu ajutorul carora omleta cu cartofi va fi mai mult decat un simplu preparat. In cazul in care aceasta reteta nu face parte din gustarile dumneavoastra de zi cu zi, o buna alternativa ar fi omleta cu spanac sau, daca va plac fructele de mare, puteti incerca omleta cu fructe de mare.
0 comments :
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.