Enjoy cooking
Browse through over
650,000 tasty recipes.

Rulada de cascaval cu somon

 Astazi va propun sa gatiti alaturi de mine o delicioasa rulada de cascaval cu somon, un preparat culinar care cu siguranta va va “rasfata” papilele gustative.
Inspirandu-ne din bucataria “nordica”, bogata in preparate culinare care au la baza grasimile din peste, astazi incercam sa obtinem un aperitiv care sa se incadreze de minune pe orice masa festiva. Pentru un plus de gust am adaugat si sparanghel, obtinand in acest fel si o paleta coloristica deosebita.



 Ingrediente
  • Cascaval – 600 grame
  • Somon fume – 400 grame – se poate folosi si somon crud, dar din pacate la noi in tara nu avem somon proaspat pentru a fi siguri ca nu facem o indigestie urata.
  • Sparanghel – 9 bete
  • Unt – 1 pachet
  • Piper

Mod de preparare:

Pasul 1 – la inceput trebuie sa dam tot cascavalul prin gaurile mici de la razatoare si apoi sa il condimentam folosind piper. Pentru acest preparat culinar putem folosi atat piper alb, cat si piper negru.

cascavalcascaval ras

Pasul 2 – dupa ce terminam de pregatit si condimentat cascavalul, trebuie sa adaugam si untul. Untul trebuie tinut la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute, inainte de a fi amestecat in compozitia cascavalului. Amestecul astfel obtinut trebuie lasat sa se “odihneasca” timp de aproximativ 10 minute.

cascaval cu unt


Atentie: compozitia astfel formata nu trebuie introdusa in frigider, deoarece aceasta se va intari si ne va fi foarte greu sa o intindem.

Pasul 3 – taiem somonul in stretch, in acest fel vom obtine felii subtiri si vom reusi sa acoperim toata “foaia” de cascaval pe care o vom face.

somonsomon taiat

Pasul 4 – dupa ce compozitia formata din cascaval s-a “odihnit”, aceasta trebuie intinsa sub forma unei foi, folosind facaletul sau sucitoarea. Trebuie sa incercam sa facem aceasta foaie cat mai subtire, pentru a o putea rula cat mai bine.



Va recomand sa udati facaletul cu  apa sau cu ulei pentru a nu se lipi de compozitia cascavalului, in acest fel nu veti intampina nici o dificultate in a intinde foaia de cascaval.
Dupa ce am intins foaia, chiar in partea din care incepem sa rulam adaugam sparanghelul, in acest fel vom obtine in mijloc “pata de culoare” oferita de acesta.

Pasul 5 – dupa ce am pus sparanghelul, intindem pe toata foaia de cascaval feliile de somon. Dupa ce ne asiguram ca am intins pe toata suprafata foii de cascaval somonul, incepem sa rulam cu mare atentie. La sfarsit trebuie sa punem rulada in folie alimentara din plastic si sa o strangem foarte bine la capete, pentru a obtine forma unui burduf.

preparare rulada de cascaval cu somon

Rulada astfel formata trebuie bagata in cuptor timp de aproximativ o ora, dupa care poate fi servita.
Aceasta rulada de cascaval cu somon se poate servi atat alaturi de un sos picant sau dulce, cat si simplu doar cu lamaie.

SHARE

About speedolino

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

CooK Paprika Retete

PROMO